Η Κινηματογραφική Ένωση Βορείου Ελλάδος για την καταλληλότητα του Joker αλλά και κάποια άλλα προβλήματα

0
194
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0    Average: 0/5]

Είδαμε την ταινία Joker, για την οποία σας αναφέραμε και την σχετική άποψη μας αναλυτικά, ενώ ακολουθεί η ανακοίνωση από την Κινηματογραφική Ένωση Βορείου Ελλάδος (Κ.Ε.Β.Ε.) που μιλάει για την καταλληλότητα του Joker αλλά και κάποια σοβαρά θέματα με τα σινεμά:

 

“Η Ένωσή μας, από την πρώτη στιγμή είχε συστήσει στους κινηματογράφους-μέλη μας να τηρήσουν την καταλληλότητα της ταινίας “JOKER”, όπως και κάθε άλλης ταινίας, άσχετα αν δεν συμφωνούσαμε με το χαρακτηρισμό της ως ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 18.Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που η συγκεκριμένη ταινία πήρε αυτόν το χαρακτηρισμό, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τον Νόμο, έστω και απαρχαιωμένο.

Δίδεται όμως μια καλή ευκαιρία στην Πολιτεία να επανεξετάσει το πάγιο αίτημά μας για χαρακτηρισμό των ταινιών με τις συνθήκες της εποχής μας, όπως επίσης και την ευθύνη των κινηματογράφων σε περίπτωση γονικής συναίνεσης, που ισχύει στα τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά όχι στους κινηματογράφους.

Επίσης, θα θέλαμε από την Πολιτεία τον ζήλο που επέδειξε στον έλεγχο τήρησης του Νόμου από τους κινηματογράφους, να τον επιδείξει και στο να τους προστατεύσει από τις παράνομες δραστηριότητες που απειλούν την επιβίωσή τους, όπως το παράνομο και ανεξέλεγκτο κατέβασμα ταινιών από το διαδίκτυο και οι κάθε λογής προβολές ταινιών σε άλλους, μη αδειοδοτημένους χώρους, που δεν τηρούν τις προδιαγραφές, αλλά και η εξίσωση του Φ.Π.Α. στο εισιτήριο των κινηματογράφων (από 24% σε 6%) με αυτό όλων των άλλων Δημοσίων Θεαμάτων. Δυστυχώς, ιδίως για το τελευταίο, μόνο υποσχέσεις ακούμε από όλους τους κυβερνώντες τα τελευταία 2 χρόνια.

Με Εκτίμηση
το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Β.Ε.”

Cineramen
Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.